AcouSort deltar och presenterar på MicroTAS i schweiziska Basel

AcouSort är inbjudna till att hålla en muntlig presentation på MicroTAS i Basel den 27-31 oktober. På konferensen kommer Julia Alsved, Application Specialist från AcouSort, att presentera en ny AcouWash-applikation. Datan som presenteras visar hur man med AcouWash kan automatisera separationen av mononukleära celler (MNC) från blodprover och därmed erhålla förbättrad provkvalitet.   

MicroTAS (µTAS 2019) i Basel är nästa i raden av event som AcouSort besöker under hösten. Den senaste tiden har företaget deltagit vid flera konferenser, bland annat DSEV i Danmark, CSAC-konferensen i Tjeckien, cancer/immunonkologi-konferensen IIS-ISCR i Israel samt ASEMV 2019 i USA. Utöver konferenser har AcouSort hållit flertalet seminarier och demonstrationer av sina produkter, däribland på flera universitet i Danmark och Storbritannien samt i samband med besöken i Tjeckien respektive Israel.

– Det har varit en händelserik och intensiv höst för AcouSort där vi ser ett allt större intresse för vår teknologi både från forskargrupper och life science-företag. Från företagen har vi sett ett växande intresse för att använda våra instrument i utvecklingen av nya diagnostikmetoder till patientnära tester. Detta ser vi mycket positivt på då det är ett steg på vägen mot långsiktiga OEM-samarbeten. Det är på mässor och konferenser vi kommer i kontakt med framtida affärs- och forskningspartners och vi börjar nu se resultaten av de kontakter som knöts under våren och sommaren, säger Torsten Freltoft, vd på AcouSort. 

För ytterligare information om AcouSort, vänligen kontakta: 
Torsten Freltoft, VD
Telefon: +45 2045 0854
E-post: torsten.freltoft@acousort.com 

Om AcouSort
AcouSort AB (organisationsnummer 556824-1037) är ett teknologiföretag inriktat mot medtech/biotech, baserat i Lund. Bolaget har utvecklat en plattformsteknologi kring akustofores, som är en ny och innovativ metod för att separera, anrika och rengöra celler och andra partiklar för bioanalys, med hjälp av ultraljud. Separation och rengöring av celler är en central del inom forskning och diagnostik gällande flera stora sjukdomsområden, exempelvis cancer och sepsis (blodförgiftning). Bolagets initiala affärsidé är att utveckla vetenskapliga instrument baserade på akustofores för icke-klinisk forskning om biologiska partiklar och celler. Bolaget har dessutom ett antal utvecklingssamarbeten med ledande biotechföretag och har som vision att bli en ledande leverantör av OEM-produkter baserade på akustofores avsedda för hantering av celler och partiklar inom kliniska tillämpningsområden.